top of page
STUDIO1991 OK BLACK.png

BRV ČEZ SOČO

Natečajna rešitev kolesarske brvi pri Prapetnem rešuje problematiko prečkanja reke Soče in priključitev točk zanimivosti na Poti miru. S to potezo se izoblikuje krožna pot od Tolmina do Mosta na Soči.

Vodilo oblikovanja brvi je navezava na ostale brvi alpskega sveta – viseča konstrukcija, tanek vzdolžni profil, lesena zasnova in neoviran rečni profil. Sodobna interpretacija rečnega nadhoda temelji na jasnem prostorskem izrazu, ne prevlada nad naravno krajino in zagotvalja udobno uporabo tako pešcem kot kolesarjem.

Vstopni točki sta zasnovani preprosto. Na levem bregu pilon s svojo razširitvijo tvori ploščad, ki uporabnika usmeri do brežine reke Soče bodisi po stopnicah ali po položni klančini, ki zalebdi nad obstoječim terenom in vanj drastično ne posega. Desna izstopno - vstopna točka pa se razširi v ploščad za krajši premor in se preko utrjene peščene poti nadaljuje proti vasi Modrejce in Mostu na Soči.

Z novo, sodobno oblikovano brvjo, občina Tolmin pridobi objekt, ki razširi turistično ponudbo občine, prebivalcem nudi prostor za vsakodnevno aktivnost in zaključuje Pot miru, ki se vije po nekdanji Soški fronti. Smaragdna Soča s svojim svilnatim tekom navdušuje svoje obiskovalce, ki v njenem objemu preživljajo svoj čas.

Ime projekta

Idejna zasnova brvi čez reko Sočo

Lokacija

Tolmin

Leto

2018

Status

Natečajni elaborat

Program

Peš in kolesarska brv

Naročnik

Občina Tolmin

Arhitektura

Nuša Gruden, David Žalec, Anže Briški, Luka Derlink

bottom of page